Over Nelly Geluk – Noorlander

 

Nelly Geluk – Noorlander (installaties en keramiek) heeft  de Vrije Academie in Den Haag bezocht. Voorheen heeft zij veel geschilderd en met klei gewerkt. Op de Vrije Academie leerde Nelly dat haar creativiteit ook vraagt  om andere materialen  dan klei en olieverf. Nu werkt ze o.m. ook met aluminium, metaal, kunststof  enz.  In haar laatste project heeft zij gebruik gemaakt van giethars:  Zwerfval opgeraapt van haar huis tot haar atelier en dit afval in hars gegoten teruggezet.

De  inspiratie voor  haar creaties vindt ze met name in onderwerpen die de natuur en het milieu betreffen. Maar ook aan meer spirituele onderwerpen als (samen)leven, geloof en toekomst  geeft ze aandacht door middel van haar werk.

Korte CV
Vrije Academie Den Haag.

Deelname Workshops
Workshop Fotografie.
Workshop Maquette maken. André Kruysen.
Workshop grote beelden. Ingrid Mol.
Workshop After time. Mark van Overeem

Workshop grote beelden – Ingrid Mol
In deze workshop wilde ik de uitdaging aan gaan met de kracht van de wind. In mijn hoofd draaiden al snel allemaal molens. Eenvoudige molentjes, die mij aan vroeger deed denken. Wij namen dan een vierkant papiertje, knipten de hoeken in, vouwden de puntjes om, pakten een stokje, een spijkertje, blazen en draaien maar. Het was het begin van inspiratie. Ik ben terug gegaan naar mijn ouderlijk ’huis’ de molen en heb het draaien van de wieken op me in laten werken. Ik zag de kracht van het draaien. Hoorde het zwiepen van de wieken.

Workshop maquettes maken – André Kruysen
Onze groep is meegenomen door André naar het Gemeente Museum in den Haag. Daar moesten wij een ruimte kiezen. Aan die ruimte moesten wij iets toevoegen, weglaten enz, zodat je je de ruimte toeeigende, het werd als het ware jouw kunstwerk … Maquettes maken vond ik fantastisch om te doen. Het was een bijzondere ervaring dat je door alles in goed perspectief te brengen het origineel 80 procent kleiner neer kunt zetten, hierna te fotograferen en dan het effect te krijgen of het 100 procent is
Het trappenhuis met zijn mooie wending en witte muren pakte mij direct. Ik heb er met gekleurd plastic en spiegels een verrassende hal van gemaakt.

Workshop Fotografie
Het is een kunst, kijken naar je omgeving. Kijken, kijken,kijken en dan een foto maken. Kijken naar mensen, naar schaduwen, ruiten, bruggen. Kijken naar goede kunstfotografen. Het was één grote les in kijken.
Mijn foto’s laten zien wat er niet is. ‘Verbazing’. Vele bijna eendere huizen. Wat zit er achter de gevel? Wie woont daar? Achter een kerk in de Alblasserwaard. ‘Verrassend’,een erf met paaltjes. Wie en welke personen hebben hier hun laatste rustplaats gekregen? Bij de pond in Bergstoep. ‘Verwondering’ waarom zijn deze aanwijzingen bijna verdwenen?